845 poze   39174 vizite
Albume
1 CONTACTalbastru vienezberbec german   femela berbec turingian   femela bg turingian cu manta -vanduta   femela bg turingian cu manta pt 2014   femela bg turingian cu o noua serie de pui      pui bg turingian la 4 saptamani   femela bg turingian cu pui   femela turingian cu manta-2013   mascul bg turingian   mascul turingen cu manta   pui bg pe negru si pe albastruboboci de gascacocosi si gainicustile iepurilor   noua cusca a iepurilorfemela berbec german albastru   femela bg albastru   femela bg albastru poze noi      femela bg albastru 2014flori   crini   flori 2013informatii generale despre iepurii de casa   aprecierea varstei la iepuri   bolile iepurilor   furajarea la iepuri   medicamente si tratamente   otet de mere   principala boala a iepurilor tineri   retete      iepure la ceaun      pastrama de iepureneozeelandez albnoul paznic al iepurasilorpui 2013   mascul ug german 2 luni jumate   mascul ug german 4 luni- vandut   pui bg 4 sapt   pui bg turingian   pui bg turingian 2 saptamani   pui bg turingian 3 saptamani   pui urias gripui 2014urias gri   femela 2 ug german poze noi   femela nr 1      femela nr 1 cu pui   femela nr 2      femela nr 2 cu pui   femela nr 3      femela nr 3 cu pui   femela nr 4 cu pui   femele ug pt 2014   mascul   mascul ug fier      poze noi ug fier   mascul ug fier 2014   mascul ug pt 2014   pui 2 luni   pui 2 saptamani   pui 3 luni   pui 6 saptamani   pui cu parintii lorvand-cumpar   femela bg neagra cu manta   femela urias gri german   mascul de vanzare   mascul ug german vandut   masculi bg negri de vanzare   pui bg negri si negri cu manta de vanzare

membru din 13 martie 2012

pastrama de iepure

Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
-ceapa mare
-5 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 5 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.
Pofta buna!!

v 2.
Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange)
- trei morcovi
- trei ceape mari
-10 catei usturoi
-sare
-piper( macinat sau boabe)
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta ( delicat de legume)
-boia dulce
-patrunjel
-leustean ( putin )

Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se pune sare( grunjoasa -din cea pentru muraturi),se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul, se adauga in bait 1 litru vin alb ( din productia proprie) se amesteca , strecuram iar zeama din vasul cu bait turnam peste iepurii nostri si se lasa 48-72 ore,intorcandu-se carnea in vas dupa 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se ia un penson se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute ( sau dulce) si se pune la fum 3-4 h.
Se scoate de la fum si se lasa 3-5 zile la ustuit.( agatata undeva in camara la loc rece)Se serveste cruda sau fripta.
Focul la afumatatoare sa nu se faca cu lemn de brad, carnea devine iute . Se va folosi lemn de cires , par sau salcim uscat dar fara coaja.Si focul trebuie sa fie tare pentru a se patrunde carnea. Iepurii se vor mai intoarce la afumatoare .

Reteta este preluata de la un coleg cu ceva imbunatatiri.

Pofta buna !!!!!

v 3.

Reteta proprie culeasa de la mai multi si sa vedeti ce a iesit.Pentru asta aveti nevoie de:

-carcasa de iepure gras bine spalata si stoarsa de sange
-2 cepe
-1 capatina usturoi tocat,nu batut
-sare
-piper boabe
-cimbru
-foi de dafin
-vegeta
-boia dulce
-morcov

Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala.
In alt vas se pune sare,se da cu sare mare de muraturi pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv peste care turnam ca 1l vin alb s-au de care vreti voi.Dupa ce s-a racit baitul, dar sa fie cald sa abureasca inca, acesta se toarna peste carne sa o patrunda aromele si se lasa 4 zile,intorcandu-se carnea in vas tot la 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute s-au dulce si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.Cam asta ar fi treaba,daca vrei dupa ce le-ai scos de la fum si le atarni le poti unge cu un mujdei de usturoi si sa presari piper proaspat macinat.Asta tine mai mult de gustul fiecaruia.De ex eu am pus leustean cat sa-i dea gust in mujdeiul cu care l-am uns dupa fum.Tu nu trebuie sa faci la fel.Spor la munca !



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.