845 poze   39496 vizite
Albume
1 CONTACTalbastru vienezberbec german   femela berbec turingian   femela bg turingian cu manta -vanduta   femela bg turingian cu manta pt 2014   femela bg turingian cu o noua serie de pui      pui bg turingian la 4 saptamani   femela bg turingian cu pui   femela turingian cu manta-2013   mascul bg turingian   mascul turingen cu manta   pui bg pe negru si pe albastruboboci de gascacocosi si gainicustile iepurilor   noua cusca a iepurilorfemela berbec german albastru   femela bg albastru   femela bg albastru poze noi      femela bg albastru 2014flori   crini   flori 2013informatii generale despre iepurii de casa   aprecierea varstei la iepuri   bolile iepurilor   furajarea la iepuri   medicamente si tratamente   otet de mere   principala boala a iepurilor tineri   retete      iepure la ceaun      pastrama de iepureneozeelandez albnoul paznic al iepurasilorpui 2013   mascul ug german 2 luni jumate   mascul ug german 4 luni- vandut   pui bg 4 sapt   pui bg turingian   pui bg turingian 2 saptamani   pui bg turingian 3 saptamani   pui urias gripui 2014urias gri   femela 2 ug german poze noi   femela nr 1      femela nr 1 cu pui   femela nr 2      femela nr 2 cu pui   femela nr 3      femela nr 3 cu pui   femela nr 4 cu pui   femele ug pt 2014   mascul   mascul ug fier      poze noi ug fier   mascul ug fier 2014   mascul ug pt 2014   pui 2 luni   pui 2 saptamani   pui 3 luni   pui 6 saptamani   pui cu parintii lorvand-cumpar   femela bg neagra cu manta   femela urias gri german   mascul de vanzare   mascul ug german vandut   masculi bg negri de vanzare   pui bg negri si negri cu manta de vanzare

membru din 13 martie 2012

iepure la ceaun

Iepure la cuptor - iepurele tuturor iepurilor
Categoria Mancaruri
Ingrediente - Iepure la cuptor - iepurele tuturor iepurilor

Iepure la cuptor
Categoria Mancaruri
Ingrediente - Iepure la cuptor


1iepure de casa
piper,sare.vegeta
1lingura sos soia
1lingura sos worcester
usturoi
slanina
foi de dafin
ulei de masline
1ardei gras
2cepe verzi
1borcan ciuperci
1lingurita rozmarin
patrunjel
1morcov
100ml suc de rosii
1legatura de patrunjel
1lingurita cimbru
Mod de preparare - Iepure la cuptor
Se spala iepurele.Se face un sos din sosul de soia si woecester,ulei,sare,piper,rozmarin,cimbru si vegeta si se unge iepurele si se lasa cateva ore la rece.
Se pune iepurele in vasul roman,se impaneaza cu slanina si usturoi,turnam berea,sucul de rosii si amestecul in care a stat iepurele.
Se pun ardeii tocati marunt,morcovul taiat rondele,ardeiul maruntit,ciupercile,ceapa taiata rondelesi patrunjelul tocat marunt,2-3foi de dafin,se mai sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se da la cuptor cu vasul acoperit 2 ore,apoi se da jos capacul si se mai lasa 30minute pana se rumeneste frumos.
Se serveste cu piure de cartofi si salata






Iepure la ciaun
ingrediente
Carne de iepure 2 kg
Ulei de floarea soarelui 100 ml
Vin alb demisec 200 ml
Ceapa alba 500 g
Morcovi 2 buc
Frunza de dafin 2 buc
Piper negru(boabe) 1 lingurite
Sare 1 linguri
Usturoi (catei) 7 buc

pasi de urmat
1
Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici,
2
Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.
In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.
3
Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.
4
Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.
5
Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.
6
Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.
7
Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.
8
Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.
9
Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.
10
Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.
Pofta Buna!
Friptura de iepure la ceaun
Cantitate: 2 kg (7-8 portii) Timp de preparare: 60 min Dificultate: usor Timp total de pregatire: 60 min
s-ar putea sa-ti mai placa





Iepure la cuptor
1 iepure
pt marinare rapida :sare , otet , foi dafin , piper boabe , mirodenii .
sare
piper
boia
mustar frantuzesc boabe
curry
100 ml otet balsamic
150 ml ulei masline
5 catei de usturoi
rozmarin verde
cimbrisor verde
100 gr masline negre
100 gr masline verzi umplute cu ardei
500 gr ciuperci proaspete
500 gr cartofi
2 rosii
200 gr slanina afumata
piper boabe mozaic
cimbrisor
ardei rosu
ardei iute
Mod de preparare - Iepure la cuptor - iepurele tuturor iepurilor
1. iepurele congelat l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala mare unde l-am dat in clocot 30 min impreuna cu sare , otet, foi dafin , ,piper boabe si mirodenii .
2. se amesteca uleiul , sare . piper , curry , boia , boabe mustar ,usturoi pisat , otet balsamic , rozmarin si cimbrisor . atat de bine s-au ,, legat toate ca arata ca o maioneza .se unge cu compozitia de mai sus iepurele pus intr-o tava ,deasupra se pun feliute de slanina afumata si rosii feliate si o cana cu apa.
3. se da la cuptor timp de 45 min la foc mare cu o folie de aluminiu deasupra .
4. se scoate folia se pun cartofii curatati , spalati si taiati rondele + ciupercile + maslinele .
5. se mai lasa cam 20 min pana se patrund cartofii .
6. se stropeste din cand in cand cu sosul format .
7. se stropeste cu putin otet balsamic , se presara cu boabe de piper colorat, ardei rosu , ardei iute taiat cubulete , se presara cu rozmarin verde 8. se mai lasa cam 10 min .
9. iepurele tuturor iepurilor a avut un minunat gust dulce acrisor .




Iepure umplut la cuptor
Categoria Mancaruri
Ingrediente - Iepure umplut la cuptor


Un iepure
inima
ficatul
rinichii
plamanii
2 morcovi
2 cartofi
1 ceapa mica
verdeata ( marar si patrunjel)
2 catei de usturoi
1 ou
sare
piper
slanina
Mod de preparare - Iepure umplut la cuptor
Se fierb in apa cu sare capul, inima, rinichii, plamanii. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata toata carnea de pe cap si impreuna cu ficatul ( crud) inima, plamanii, rinichii si legumele se dau prin masina de carne. Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper, iar apoi se amesteca si cu un ou.
Iepurele se spala bine, apoi in interiorul lui se adauga compozitia obtinuta mai sus. Apoi coasem burta iepurelui. (Eu nu am avut ata speciala am cusut cu ata alba si cand am papat am avut grija sa arunc partea cusuta cu ata).
Asezam iepurele in tava, il condimentam (sare, piper) si il impanam cu feliute subtiri de slanina.
Pe parcursul coacerii vom intoarce iepurele de cateva ori de pe o parte pe cealalta si mai adaugam slanina daca cea pusa inainte s-a topit.




Ingrediente pentru Ciulama de iepure
1/2 iepure (aprox 500 gr)
4 linguri ulei
100 gr unt
3 linguri varf faina
300 ml lapte fierbinte
sare, piper
Portii: 3
Ciulama de iepure - Preparare
Se taie iepurele bucati mari care se rumenesc in ulei pe ambele parti. Se toarna apa peste el, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe cu capac pentru 40 minute.
* puteti adauga un morcov, o bucatica de telina si o radacina patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasa
Se strecoara supa si se retin 600 ml din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.
* restul supei il puteti congela
Intr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid). Folositi instructiunile de aici pentru a pregati sosul. Condimentati cu sare si piper cand e gata.
Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5 minute sa se incalzeasca.
E de preferat sa serviti imediat. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l faceti un pic mai subtire.





Iepure cu sos vanatoresc

Ingrediente necesare
1,5 kg iepure (pulpa si spinare),
2 linguri de ulei,
1 legatura de zarzavat,
1 ceapa mare,
1 lingura mare de faina,
100 g slanina afumata,
100 ml smantana,
50 g zahar,
2 linguri de gem de coacaze sau de afine,
sare, piper boabe,
3-4 foi de dafin, mustar.

Zarzavatul curatat si taiat rondele se acopera cu 100 ml otet slab si cu apa pana la 1,5 litri, se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se adauga ceapa taiata rondele si se fierbe 10 minute.

Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se asaza in tava, se toarna peste ea marinata fierbinte si se lasa la racit. Se pune la frigider cel putin o zi (sta si 3-4 zile), iar carnea se intoarce din cand in cand.

Se scoate apoi carnea, se impaneaza cu slanina afumata si se frige in ulei pe toate partile. Zarzavatul se repartizeaza in jurul carnii si se fierbe inabusit, adaugand, de cate ori este necesar, marinata pana se inmoaie carnea.

Zaharul se prajeste si se stinge cu zeama de saramura, iar cand carnea este moale, se adauga si sosul de zahar. Se scoate carnea si se taie felii. in sosul din tava, se presara faina amestecata bine cu smantana, gemul de fructe si mustarul, ca sosul sa fie picant. Se fierb impreuna pana se obtine un sos dens, pe care il trecem prin mixer.

Feliile de carne se pun in sos si se lasa la fiert 3-4 minute.


Iepure cu sos vanatoresc - Reteta / retete culinare / culinara retete fripturi traditionala
Se servesc cu crochete de cartofi sau cu galuste din chifle, dar sunt foarte bune si macaroanele rupte in bucati cat degetul si fierte in apa sarata.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.